Conducerea producatorului de medicamente propune ca suma de 57,3 milioane lei din profitul net de anul trecut sa fie repartizata sub forma de dividende, iar din rezervele distribuibile Zentiva ar urma sa mai acorde 67,6 milioane lei, potrivit unui convocator AGA transmis, joi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB), informeaza Mediafax.

Astfel, din profitul de anul trecut actionarii vor primi cate 0,1376 lei/actiune, iar din rezerve le vor mai reveni 0,1622 lei/titlu.

Potrivit informatiilor de pe site-ul BVB privind dividendele, disponibile din 2000, compania nu a repartizat pana acum profitul actionarilor.

Consiliul de Administratie al companiei propune si incheierea unor contracte prin care Zentiva sa imprumute cu maximum 50 milioane lei actionarul majoritar, grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis. Imprumuturile ar putea fi incheiate pe o perioada de maximum un an.

Citeste si:

Propunerile privind dividendele si imprumuturile vor fi discutate la 28 aprilie in AGA.

Zentiva a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 254,6 milioane lei (60,4 milioane euro), cu 45% mai mare decat cea din 2009, potrivit rezultatelor financiare preliminate transmise in luna februarie Bursei. Compania a revenit anul trecut pe profit, dupa ce in 2009 a avut pierderi de 2,8 milioane lei.

Potrivit celor mai recente raportari, producatorul farmaceutic francez Sanofi-Aventis detine direct si indirect 74,9% din actiunile Zentiva.
In Romania functioneaza doua entitati juridice distincte, Sanofi-Aventis Romania si Zentiva, ambele parte ale grupului Sanofi-Aventis.

Zentiva are un capital social de 41,6 milioane lei, divizat in 416,9 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.
Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Zentiva a fost realizata la 17 martie, cand pretul a scazut cu 0,8%, la 0,991 lei. La aceasta cotatie compania are o capitalizare de 413,2 milioane lei.