Locuind intr-o zona de risc, multi dintre cetatenii japonezi au trecut prin exercitii de pregatire pentru asemenea dezastre naturale.
„Daca sunt sigur de ceva, sunt sigur de abilitatea poporului japonez de a-si reveni dupa dezastru, demonstrata prin redresarea rapida dupa cutremurul din Kobe din 1995 care a avut loc intr-o zona mai activa din punct de vedere economic. Pachetul de stimulare economica menit sa redreseze economia este asteptat sa fie mai mare decat cel din cazul cutremurului din Kobe”, a mai scris oficialul Franklin Templeton, administratorii Fondului Proprietatea.
Legat de ingrijorarile privind impactul dezastrului din Japonia asupra pretului marfurilor, acesta nu vede efecte semnificative pentru cererea de materii prime, pe termen lung.
„Vanzarea in panica este o reactie spontana des intalnita in timpuri dificile. Noi, la Templeton, ne uitam dincolo de evenimentele si volatilitatea pe termen scurt pentru a ne concentra pe imaginea corecta pe termen lung. Filozofia noastra de investitii impune analistilor si managerilor nostri disciplina necesara pentru a re-evalua detinerile avand in vedere un orizont de investitii de 5 ani”, a mai spus Mobius, pe blog.
Sursa foto: blogul personal
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: