„Am lucrat in Japonia in anii 1960 si am vizitat tara cel putin o data pe an pentru intalniri cu clientii, cu toate ca portofoliile nostre axate pe tari emergente nu au investit direct in Japonia”, povesteste Mobius.

Locuind intr-o zona de risc, multi dintre cetatenii japonezi au trecut prin exercitii de pregatire pentru asemenea dezastre naturale.

„Daca sunt sigur de ceva, sunt sigur de abilitatea poporului japonez de a-si reveni dupa dezastru, demonstrata prin redresarea rapida dupa cutremurul din Kobe din 1995 care a avut loc intr-o zona mai activa din punct de vedere economic. Pachetul de stimulare economica menit sa redreseze economia este asteptat sa fie mai mare decat cel din cazul cutremurului din Kobe”, a mai scris oficialul Franklin Templeton, administratorii Fondului Proprietatea.

Citeste si:

Legat de ingrijorarile privind impactul dezastrului din Japonia asupra pretului marfurilor, acesta nu vede efecte semnificative pentru cererea de materii prime, pe termen lung.

„Vanzarea in panica este o reactie spontana des intalnita in timpuri dificile. Noi, la Templeton, ne uitam dincolo de evenimentele si volatilitatea pe termen scurt pentru a ne concentra pe imaginea corecta pe termen lung. Filozofia noastra de investitii impune analistilor si managerilor nostri disciplina necesara pentru a re-evalua detinerile avand in vedere un orizont de investitii de 5 ani”, a mai spus Mobius, pe blog.

Sursa foto: blogul personal