Conducerea Erste Group (EBS) a anuntat ca dividendul oferit de companie pentru anul 2010 va creste cu 7,7% de la 0,65 euro, la 0,70 euro, dupa ce profitul brut al companiei a trecut de un miliard de euro.
In dimineata zilei de luni, actiunile Erste se tranzactionau in Austria la un pret de 35,06 euro, rezultand un randament al dividendului de aproape 2%. Pe piata romaneasca, un titlu EBS era cotat la 147 lei, in urcare cu 2,15%.

„In urma cresterii profitului net in anul 2010 precum si in urma capitalizarii deosebit de bune a bancii, Comitetul Director al Erste Group a decis sa majoreze dividendul de la 0,65 Euro la 0,70 Euro. Consiliul de Supraveghere a aprobat aceasta propunere la data de 18 martie 2011”, se mentioneaza intr-un raport al bancii, transmis Bursei de la Bucuresti.

Erste a oferit anul trecut un dividend in valoare de 0,65 euro. In 2010, grupul austriac a facut un profit net de 1,01 miliarde euro, cu 12,4% peste cel din 2009. De la inceputul anului, valoare titlurilor EBS a scazut cu 3,35% pe bursa romaneasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri