Romanii isi vor putea deconta tranzactiile facute in Africa de Sud

Investitorii romani care fac tranzactii cu instrumentele financiare listate pe bursele din Africa de Sud vor putea sa isi deconteze schimburile in Romania, prin intermediul Depozitarului Central (DC).

DC a anuntat operationalizarea conexiunii transfrontaliere cu insititutia similara din Africa de Sud, Strate Limited. Strate Ltd, efectueaza operatiuni de decontare a tranzactiilor cu actiuni si obligatiuni pentru Bursa de Valori din Johannesburg, precum si decontari pe segmentul produselor derivate si al instrumentelor financiare de pe piata monetara.

“Prin legatura stabilita cu Strate Ltd., Depozitarul Central face inca un pas spre constituirea unei retele globale eficiente, care sa raspunda in mod optim cerintelor clientilor nostri. Totodata, legatura transfrontaliera cu Africa de Sud marcheaza extinderea conexiunilor noastre pe un nou continent, Depozitarul Central oferind in prezent servicii de decontare transfrontaliera cu state situate pe trei continente”, a declarat Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului Central.

Institutia romaneasca dispune in prezent de legaturi transfrontaliere cu 18 tari, printe care Austria, Franta, Germania si Statele Unite. De asemenea, DC ofera participantilor sai posibilitatea decontarii transfrontaliere in 11 valute.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri