Investitorii romani care fac tranzactii cu instrumentele financiare listate pe bursele din Africa de Sud vor putea sa isi deconteze schimburile in Romania, prin intermediul Depozitarului Central (DC).
DC a anuntat operationalizarea conexiunii transfrontaliere cu insititutia similara din Africa de Sud, Strate Limited. Strate Ltd, efectueaza operatiuni de decontare a tranzactiilor cu actiuni si obligatiuni pentru Bursa de Valori din Johannesburg, precum si decontari pe segmentul produselor derivate si al instrumentelor financiare de pe piata monetara.

“Prin legatura stabilita cu Strate Ltd., Depozitarul Central face inca un pas spre constituirea unei retele globale eficiente, care sa raspunda in mod optim cerintelor clientilor nostri. Totodata, legatura transfrontaliera cu Africa de Sud marcheaza extinderea conexiunilor noastre pe un nou continent, Depozitarul Central oferind in prezent servicii de decontare transfrontaliera cu state situate pe trei continente”, a declarat Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului Central.

Institutia romaneasca dispune in prezent de legaturi transfrontaliere cu 18 tari, printe care Austria, Franta, Germania si Statele Unite. De asemenea, DC ofera participantilor sai posibilitatea decontarii transfrontaliere in 11 valute.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri