In plin sezon de anuntare a dividendelor aferente anului 2010, Bursa din Viena a anuntat ca isi extinde gama de indici bursieri cu indici ai dividendelor si produse derivate conexe (contracte futures exprimate in indici ai dividendelor). Jucatorii din piata austriaca vor putea practic sa mizeze pe dividendele companiilor inainte de anuturile oficiale, cumparand contracte derivate pe noul indice.

Institutia austriaca arata ca investitorii vor avea astfel posibilitatea sa tranzactioneze dividende si sa fie protejati impotriva riscului de ajustare al acestora.

Pe baza Indicelui Dividend Point, care include plati regulate ale dividendelor aferente membrilor din compenenta indicelui, investitorii pot sa evalueze in mod transparent componenta dividendului inclus in indice. Contractele futures pe acesti noi indici fac platile separate ale dividendului sa fie tranzactionabile.

Noile produse sunt bazate pe componenta indicelui ATX (Austrian Traded Index) si al indicelui CECE EUR, un indice care urmareste evolutia principalelor actiuni din Cehia, Ungaria si Polonia.

Instrumentele financiare de pe piata de capital austriaca sunt printre cele mai populare in randul investitorilor romani, mai multe firme de brokeraj oferind jucatorilor locali posibilitatea de a tranzactiona direct pe Bursa de la Viena.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri