Corin Trandafir a renuntat la functia de membru al Comitetului Reprezentantilor al Fondului Proprietatea (FP), prezentandu-si demisia, a anuntat, miercuri, Franklin Templeton, administratorul unic al FP.

"Demisia sa isi va produce efectele incepand cu 13 aprilie 2011", se arata intr-un comunicat al Fondului.

Corin Trandafir (foto) este avocatul familiilor Auschnitt si Malaxa, cei mai mari actionari minoritari ai Fondului.

FP precizeaza ca, potrivit actului constitutiv al Fondului, daca un loc in Comitetul Reprezentantilor devine vacant adunarea generala a actionarilor va fi convocata de urgenta pentru numirea noului membru.

"Pentru perioada de pana la decizia adunarii generale, ceilalti membri ai Comitetului reprezentantilor vor desemna membrii interimari pentru completarea locurilor vacante", conform sursei citate.

Componenta Comitetului Reprezentantilor - patru membri si un presedinte, secretarul de stat de la Finante Bogdan Dragoi - a fost stabilita anul trecut.

Comitetul Reprezentantilor are rolul de a supraveghea la nivel general functionarea administratorului Fondului Proprietatea si raspunde in fata actionarilor. Printre atributiile acestuia se numara aprobarea rapoartelor financiare ale Fondului si a bugetului anual de cheltuieli.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si