Fondul Proprietatea (FP) a anuntat convocarea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA), principalele puncte de pe ordindea de zi fiind alegerea unui nou membru in Comitetul Reprezentantilor, dupa demisia lui Corin Trandafir, precum si aprobarea unui dividend brut de 0,01569 lei/titlu.

Corin Trandafir, este avocatul familiilor Auschnitt si Malaxa, cei mai mari actionari minoritari ai Fondului, el anuntand joi ca renunta la functia pe care o detinea in cadrul conducerii FP. Potrivit comunicatului de presa emis de Franklin Templeton, administratorul Fondul Proprietatea, actionarii vor putea sa propuna un inlocuitor pentru Trandafir pana la 15 aprilie 2011.

Printre cele mai importante atributii ale membrilor Comitetului Reprezentantilor se afla monitorizarea tranzactiilor majore si a investitiilor, precum si supravegherea administratorilor Fondului.

Adunarea Generala va avea loc pe 27 aprilie, in Bucuresti.

Dividendul anuntat vineri ar putea aduce investitorilor un randament de 2,57%, calculat avand in vedere pretul de joi al actiunilor FP. Tranzactiile cu titluri Fondul Proprietatea au fost suspendate pe BVB in dimineata zilei de vineri.

Data in functie de care se face identificarea actionarilor care urmeaza a beneficia de dividende este 16 mai 2011, in vreme ce plata acestora va incepe dupa 30 iunie 2011.

Dividendele de 0,01569 lei/titlu sunt cu peste 80% mai mici decat cele platite actionarilor in urma cu un an. In 2010, Fondul Proprietatea a facut un profit de 456,2 milioane lei, in scadere cu 37% fata de castigul din 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
FP o va numi pe Vivian Nicoli in board, la recomandarea ASF