Consiliul de administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) va cere actionarilor in urmatoarea Adunare Generala Extraordinara (AGEA) aprobarea „in principiu” a fuziunii dintre BVB si Sibiu Stock Exchange (Sibex).
Tot in urmatoarea AGEA, ce va avea loc pe 30 aprilie, vor fi decise situatiile financiare care vor fi luate in considerare pentru stabilirea conditiilor fuziunii. De asemenea va fi decisa si rata de schimb a actiunilor in cadrul proiectului de fuziune, precum si desemnarea evaluatorului BVB in vederea fuziunii.

Actionarii vor trebui sa aleaga si un nou membru in Consiliul Bursei pe durata ramasa din mandatul acordat lui Daniel Tepes, care si-a dat demisia saptamana trecuta din conducerea BVB. Consiliul a anuntat ca il va sustine pe Greg Konieczny, actualul administrator interimar si managerul Fondul Proprietatea.

Bursa de la Bucuresti va propune actionarilor un dividend de 0,7015 lei, aferent anului 2010, cu 31% sub cel anuntat in 2009. Societatea va distribui astfel 5,38 milioane lei din profitul de 5,7 milioane lei realizat cu un an in urma.

Titlurile BVB au inchis sedinta de luni la un pret de 43 lei, in crestere cu 1,9%. Avand in vedere aceasta cotatie, randamentul dividendelor propuse actionarilor ajunge la 1,6%.

Pentru 2011, operatorul principalei piete de actiuni din Romania si-a bugetat un profit net de 20,8 milioane lei de aproape patru ori mai mult decat anul trecut. De cealalta parte, afacerile sunt asteptate sa se dubleze, pana la suma de 27,6 milioane lei.

Valoarea de piata a BVB este de circa 80 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri