Consiliul de administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) va cere actionarilor in urmatoarea Adunare Generala Extraordinara (AGEA) aprobarea „in principiu” a fuziunii dintre BVB si Sibiu Stock Exchange (Sibex).
Tot in urmatoarea AGEA, ce va avea loc pe 30 aprilie, vor fi decise situatiile financiare care vor fi luate in considerare pentru stabilirea conditiilor fuziunii. De asemenea va fi decisa si rata de schimb a actiunilor in cadrul proiectului de fuziune, precum si desemnarea evaluatorului BVB in vederea fuziunii.

Actionarii vor trebui sa aleaga si un nou membru in Consiliul Bursei pe durata ramasa din mandatul acordat lui Daniel Tepes, care si-a dat demisia saptamana trecuta din conducerea BVB. Consiliul a anuntat ca il va sustine pe Greg Konieczny, actualul administrator interimar si managerul Fondul Proprietatea.

Bursa de la Bucuresti va propune actionarilor un dividend de 0,7015 lei, aferent anului 2010, cu 31% sub cel anuntat in 2009. Societatea va distribui astfel 5,38 milioane lei din profitul de 5,7 milioane lei realizat cu un an in urma.

Titlurile BVB au inchis sedinta de luni la un pret de 43 lei, in crestere cu 1,9%. Avand in vedere aceasta cotatie, randamentul dividendelor propuse actionarilor ajunge la 1,6%.

Pentru 2011, operatorul principalei piete de actiuni din Romania si-a bugetat un profit net de 20,8 milioane lei de aproape patru ori mai mult decat anul trecut. De cealalta parte, afacerile sunt asteptate sa se dubleze, pana la suma de 27,6 milioane lei.

Valoarea de piata a BVB este de circa 80 milioane euro.

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Ionut Sisu
Ionu╚Ť ╚śi╚Öu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocup─â func╚Ťia de redactor-╚Öef adjunct . El ╚Öi-a început activitatea în pres─â în 2007, în departamentul de limb─â englez─â al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionu╚Ť a acoperit domeniile pie╚Ťe de capital ╚Öi finan╚Ťe personale în cadrul Business Standard, publica╚Ťia de afaceri a trustului Realitatea-Ca╚Ťavencu. Dup─â o scurt─â perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Pie╚Ťe de capital »Setari Cookie-uri