Alro a inceput saptamana trecuta un proiect pentru cresterea competitivitatii, prin achizitia de utilaje tehnologice, cofinantat cu fonduri europene nerambursabile de 17,18 milioane lei.

Investitia presupune angajarea de personal pentru noile activitati de productie vizate de proiect si va determina o crestere a afacerilor si exporturilor companiei.

"Prin acest proiect cifra de afaceri va creste cu cel putin 30 milioane de dolari", a declarat Dobra. Proiectul va fi derulat pe o perioada de 32 de luni.

Citeste si:

Ministerul Economiei a anuntat la sfarsitul anului trecut ca peste 40 de companii din mai multe sectoare economice, printre care si Alro, vor primi finantare nerambursabila in valoare totala de 515,3 milioane de lei (120,4 milioane de euro) pentru proiecte de investitii, prin POS CCE.
Compania Alro, listata la Bursa de Valori Bucuresti, este controlata de grupul Vimetco, inregistrat in Olanda, care detine 84,1% din actiuni, alt actionar important fiind Fondul Proprietatea, cu o participatie de 10,05%.

Datele preliminare pentru anul trecut arata ca Alro a avut afaceri in crestere cu aproape 30%, la 1,81 miliarde de lei, si un profit net de 160,44 milioane lei, de doua ori mai mare fata de castigul din 2009, ca urmare a reducerii costurilor si cresterii pretului aluminiului.