Mai multe pachete ce reprezinta 8,8% din capitalul combinatului chimic Oltchim (OLT) au fost tranzactionate marti pe Bursa de la Bucuresti, valoarea acestora ajungand la 13,5 milioane lei (3,3 milioane euro).
Schimburile au fost facute in piata deal la un pret de 0,45 lei, in crestere cu 9,2% fata de referinta zilei de luni. Titlurile Oltchim au castigat peste 126% de la inceputul acestui an, evolutie determinata in special de asteptarile privind o privatizare a combinatului, la presiunile Fondului Monetar International.

Potrivit celor mai recente raportari, statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,79% din titlurile Oltchim, iar compania germana PCC SE are 12,15% din actiuni. Oficialii PCC au anuntat in repetate randuri ca sunt interesati sa preia combinatul chimic, fiind nemultumiti de amanarile pe care statul le-a facut in procesul de privatizare.

De asemenea, PCC se afla in conflict deschis cu actualul management al Oltchim, condus de presedintele Constantin Roibu.

In piata spot, titlurile combinatului au inchis la un pret de 0.4598 lei/unitate, in crestere cu 11,6%. Marti a fost a patra sedinta consecutiva in care actiunile OLT au inregistrat o crestere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri