Dinel Staicu, dat in urmarire nationala dupa condamnarea la inchisoare

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul privind falimentarea Bancii Internationale a Religiilor, a fost dat in urmarire nationala.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, potrivit Mediafax, ca Dinel Staicu a fost dat in urmarire nationala, in urma condamnarii sale de catre Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv, luni, pe Dinel Staicu la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR), instanta reducand cu cinci ani pedeapsa primita de acesta la Tribunalul Capitalei.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a redus de la 12 la sapte ani de inchisoare cu executare si pedepasa primita la Tribunalul Bucuresti de fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR) Ion Popescu, in dosarul in care este acuzat de o frauda de cinci milioane de euro.

De asemenea, Radian Raceala, fost director al Directiei de creditare din BIR, a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare cu executare, pedeapsa in cazul acestuia fiind redusa cu un an.

In cazul Vioricai Dutu, fost sef serviciu creditare la BIR, Curtea de Apel Bucuresti a dispus condamnarea la patru ani de inchisoare cu suspendare, cu termen de incercare de noua ani. La Tribunalul Bucuresti, Viorica Dutu fusese condamnata la sase ani de inchisoare cu executare.

In dosarul fraudarii BIR, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, in 16 decembrie 2010, pe Dinel Staicu si Ion Popescu la 12 ani de inchisoare cu executare, iar pe Radian Raceala si Viorica Dutu la sase ani de inchisoare cu executare. Decizia Tribunalului a fost contestata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, care luni a decis definitiv in acest dosar.

In 15 iunie 2010, la Judecatoria Sectorului 4 Dinel Staicu si fostul presedinte al BID Ion Popescu au primit pedepse de patru ani de inchisoare cu executare, ei fiind obligati si la plata a peste opt milioane de lei. Totodata, Radian Raceala si Viorica Dutu au primit atunci pedepse de trei ani de inchisoare cu suspendare, ambii pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata. Celor doi instanta de fond le-a impus termene de incercare de cate cinci ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri