[Update3]: Road-show-ul de astazi se apropie de final. Bursa de Valori Bucuresti a avut o intalnire cu reprezentantii BlackRock, cel mai mare administrator financiar din lume.

[Update2]: Intalnirile bilaterale intre companiile romanesti si investitorii britanici prezenti la evenimentul de la Londra continua. In acest moment, oficialii Bursei de Valori Bucuresti sunt in discutii cu reprezentantii Aberdeen Asset Management.

La inceputul anului trecut, compania din Scotia a cumparat o parte din operatiunile de management al activelor Raoyal Bank of Scotland, pentru circa 85 milioane lire sterline.

Printre participantii la evenimentul organizat de BVB si Franklin Templeton se numara fonduri mutuale, hedging si de pensii ce activeaza in Europa Centrala si de Est.

Organizatorii si participantii din Romania au prezentat acestor fonduri produsele si serviciile oferite de BVB investitorilor, accesibilitatea pietei, experienta listarii Fondului Proprietatea la BVB -avantaje si perspective dar si elemente de climat investitional la nivel macroeconomic.

[Update1]: Reprezentantii BVB, Franklin Templeton si ai companiilor romanesti prezente la Londra au inceput intalnirile individuale cu fondurile de investitii. Oficialii Bursei au terminat o intalnire cu Griffin Financial Group, acum purtand discutii cu Capital Research Global Investors.

[Update]: „Evenimentul este un real succes, sunt prezente fonduri de investitii de top, ce isi manifesta interesul ridicat pentru piata de capital romaneasca. Prima parte a conferintei l-a avut in centrul atentiei pe Cristian Popa, viceguvernator BNR, care a raspuns la multe intrebari ale audientei cu privire la evolutia macroeconomia a tarii”, a declarat Valentin Ionescu pentru wall-street.ro.

Citeste si:

De asemenea, reprezentantul Ministerului Economiei, Victor Cazana, a prezentat proiectele guvernantilor referitoare la vanzarea pachetelor statului prin Bursa de Valori Bucuresti.

Evenimentul a inceput in aceasta dimineata, cu interventiile lui Valentin Ionescu, directorul Bursei de Valori Bucuresti, si Greg Konieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea, ne-au transmis reprezentantii BVB prezenti la eveniment.

In continuare vor vorbi Victor Cazana, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, si Cristian Popa, viceguvernator al BNR.

La intalniri vor mai participa si reprezentanti ai Petrom, Transelectrica, BRD, Banca Transilvania, SIF Moldova, SIF Muntenia si SIF Transilvania.

Scopul acestei conferinte este ca actorii pietei de capital romanesti sa discute cu investitorii straini interesati sa cumpere titluri Fondul Proprietatea si sa subscrie la ofertele publice desfasurate in 2011 de statul roman.

Foto: Greg Konieczny, la conferinta Romanian Day de la Londra.