Astfel, daca propunerea Fondului va fi aprobata, Conpet va acorda dividende in valoare cumulata de 104,8 milioane lei, respectiv cate 12,1 lei/titlu.

Din rezerve, compania ar urma sa acorde actionarilor cate 8,08 lei/actiune, iar din profitul de anul trecut dividendul brut propus este de 4,02 lei/titlu. Compania ar urma sa distribuie aproximativ 90% din profitul net inregistrat anul trecut, de 38,6 milioane lei. Conform unei ordonante emise anul trecut de Guvern, companiile de stat si regiile autonome sunt obligate sa distribuie 90% din profit, aproape dublu comparativ cu limita anterioara, de 50% din profit.

Profitul inregistrat anul trecut a fost cu 12% peste cel din 2009, de 34,3 milioane lei.

Solicitarea Fondului privind acordarea unor dividende din rezerve va fi analizata de actionarii Conpet la 27 aprilie, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Citeste si:

Conpet administreaza sistemul national de transport al produselor petroliere.

Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 58,7% din actiuni. Fondul Proprietatea are o participatie 20,05% din titluri, in timp ce mai multi actionari cumuleaza 21,2% din capital.

Actiunile Conpet au inchis sedinta bursiera de miercuri in crestere cu 8,11%, la pretul de 40 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 346,3 milioane lei.