Fondul Proprietatea (FP), actionar la Conpet Ploiesti (COTE),compania care administreaza sistemul national de transport al produselor petroliere, a solicitat distribuirea sumei de 70 milioane lei din rezervele companiei sub forma de dividende, pe langa suma deja propusa de conducerea societatii, de 34,8 milioane lei, scrie Mediafax.
Astfel, daca propunerea Fondului va fi aprobata, Conpet va acorda dividende in valoare cumulata de 104,8 milioane lei, respectiv cate 12,1 lei/titlu.

Din rezerve, compania ar urma sa acorde actionarilor cate 8,08 lei/actiune, iar din profitul de anul trecut dividendul brut propus este de 4,02 lei/titlu. Compania ar urma sa distribuie aproximativ 90% din profitul net inregistrat anul trecut, de 38,6 milioane lei. Conform unei ordonante emise anul trecut de Guvern, companiile de stat si regiile autonome sunt obligate sa distribuie 90% din profit, aproape dublu comparativ cu limita anterioara, de 50% din profit.

Profitul inregistrat anul trecut a fost cu 12% peste cel din 2009, de 34,3 milioane lei.

Solicitarea Fondului privind acordarea unor dividende din rezerve va fi analizata de actionarii Conpet la 27 aprilie, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Conpet administreaza sistemul national de transport al produselor petroliere.

Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 58,7% din actiuni. Fondul Proprietatea are o participatie 20,05% din titluri, in timp ce mai multi actionari cumuleaza 21,2% din capital.

Actiunile Conpet au inchis sedinta bursiera de miercuri in crestere cu 8,11%, la pretul de 40 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 346,3 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri