Bursa de Valori Bucuresti si Franklin Templeton au organizat road-show-ul „Romanian Day”, primul eveniment de acest gen dedicat promovarii pietei de capital romanesti si a celor mai lichide companii in randul investitorilor institutionali. Cum arata feed-back-ul dupa prima zi?
Evenimentul a inceput dimineata, cu interventiile lui Valentin Ionescu (foto), directorul Bursei de Valori Bucuresti, si Greg Konieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea.

De asemenea, Victor Cazana, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii, a prezentat proiectele guvernantilor referitoare la vanzarea pachetelor statului prin Bursa de Valori Bucuresti.

Un alt speaker a fost Cristian Popa, viceguvernator BNR, care a raspuns la multe intrebari ale audientei cu privire la evolutia macroeconomica a tarii.

„Evenimentul este un real succes, sunt prezente fonduri de investitii de top care isi manifesta interesul ridicat pentru piata de capital romaneasca. Sunt fonduri care vor sa cumpere tot mai mult in Romania. In opinia lor, 2011 este un an in care piata romaneasca va performa mult mai bine decat alte state din regiune sau din Europa de Vest. Semnalele sunt pozitive, avem estimari de crestere economica, produse noi pe bursa, reguli de tranzactionare in schimbare si companii interesante”, a declarat Valentin Ionescu pentru wall-street.ro.

Scopul acestei conferinte este ca actorii pietei de capital romanesti sa discute cu investitorii straini interesati sa cumpere titluri Fondul Proprietatea si sa subscrie la ofertele publice desfasurate in 2011 de statul roman.

Radu Hanga, directorul general al BT Asset Management, apreciaza initiativa BVB de a organiza acest eveniment, concentrat pe promovarea pietei de capital romanesti, la Londra. „Este un centru financiar foarte important, sunt prezenti investitori institutionali interesati de Romania. Din ce vad eu, interesul este mare pentru companiile romanesti”, a declarat Hanga.

Intalniri one-to-one


Evenimentul este structurat pe doua parti: dimineata au fost cateva prezentari generale, ale reprezentantilor BVB , Fondul Proprietatea, Ministerul Economiei si BNR si urmata de intalniri one-to-one, intre companiile romanesti si investitorii prezenti.

La intalniri au participat si reprezentanti ai Petrom, Transelectrica, BRD, Banca Transilvania, SIF Moldova, SIF Muntenia si SIF Transilvania.

Oficialii Bursei de Valori Bucuresti au tavut ieri intalniri individuale cu Griffin Financial Group, Capital Research Global Investors, Aberdeen Asset Management si BlackRock, cel mai mare administrator financiar din lume.

Printre participantii la evenimentul organizat de BVB si Franklin Templeton se numara fonduri mutuale, hedging si de pensii ce activeaza in Europa Centrala si de Est.

Dintre fondurile prezente, o parte au deja investitii in Romania pe care au de gand sa le creasca si o alta parte sunt interesati sa intre pe BVB, a mai explicat Ionescu.

Organizatorii si participantii din Romania au prezentat acestor fonduri produsele si serviciile oferite de BVB investitorilor, accesibilitatea pietei, experienta listarii Fondului Proprietatea la BVB -avantaje si perspective dar si elemente de climat investitional la nivel macroeconomic.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri