"In Ministerul Economiei credem ca privatitarea cu investitor strategic nu mai este o optiune, asa ca ne orientam catre listrarea pe bursa, pastrand pachetele de control in mana statului si incredintand conducerea unui manegement privat. Alta linie de actiune este crearea de firme mixte, solutie pe care o consideram ca fiind mai buna decat privatizarea cu investitor strategic, care stoarce cat poate fara sa investeasca mare lucru", a declarat joi Alexandru Sandulescu, director in Directia de energie din Ministerul Economiei.

El a adaugat ca Ministerul Economiei are in plan atragerea de parteneri pentru asocierea cu complexurile energetice Rovinari si Craiova in vederea constructiei unor grupuri energetice noi.

De asemenea, statul vrea sa construiasca si la Drobeta Turnu Severin o unitate pe gaze sau pe lignit.

Sandulescu a mai spus ca si Hidroelectrica are in vedere crearea de societati mixte pentru finalizarea constructiei unor hidrocentrale incepute inainte de 1990.

Citeste si:

Ministerul Economiei va vinde la Bursa 9,84% din actiunile Petrom, operatiune care va fi urmata de plasarea pe piata de capital a unor pachete reprezentand cate 15% din titlurile Transelectrica, Transgaz Medias si Romgaz Medias.

Pachetul majoritar de actiuni la Petrom este detinut de grupul austriac OMV, statul avand controlul la celelalte trei companii.