Nachbar este un offshore inregistrat in Cipru, anterior acestei tranzactii, el detinand 2,76% din titlurile OLT.

Principalul actionar al Nachbar este Carlso Ventures International, companie care a realizat in trecut o serie de tranzactii pe Bursa din Polonia.

Dupa acest schimb, Nachbar a ajuns sa fie al doilea cel mai mare actionar minoritar de la Oltchim, aproape egaland grupul german PCC (care controleaza 12,1% din capital). Nemtii si-au anuntat in repetate randuri intentia de a participa la privatizarea combinatului chimic.

Brokerii nu cred ca noul actionar ar fi interesat de achizitionarea unui pachet major in cadrul Oltchim, deal-ul fiind mai degraba unul de moment.

Citeste si:

„Il vad mai degraba ca pe un fond de investitii care incearca sa profite de oportunitatea pe care actiunile OLT o reprezinta la aceasta data, ma indoiesc ca Nachbar sunt interesati de privatizare”, considera Marcel Murgoci, director de tranzactionare in cadrul societatii de brokeraj Estinvest.

Actiunile Oltchim au fost puternic speculate in acest an, dublandu-si valoarea dupa ce Ministerul Economiei a anuntat ca va demara procedurile pentru procesul de privatizare, la insistentele FMI.

La mijlocul sedintei de vineri, un titlu OLT era cotat la 0,4 lei, in scadere cu 4,7%.

Sursa imagine: sxc.hu