El a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV, ca nu va accepta o vanzare "smechereasca" a acestor titluri, respectiv printr-o negociere directa in loc de vanzarea la bursa, potrivit Mediafax.

"Din vanzarea a 9,4% din actiuni vom obtine mai mult decat suma primita de Nastase pentru intreg Petrom-ul. Nu vom vinde sub acest pret, de 600 milioane euro", a spus Boc.

Premierul a precizat ca banii astfel obtinuti vor fi varsati la bugetul de stat.

Statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom din pachetul pe care il detine la companie, de 20,63% din titluri. Oferta secundara, estimata la 510 milioane euro, potrivit celui mai recent pret de la bursa, va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Citeste si:

In 2004, in mandatul Guvernului PSD condus de Adrian Nastase, grupul austriac OMV a preluat o participatie de 51,01% din capitalul Petrom, in urma unei tranzactii de 1,5 miliarde de euro. OMV a cumparat de la stat 33,34% din actiuni pentru 669 milioane euro si a majorat capitalul social cu 830,6 milioane euro pentru a ajunge la participatia de 51%. Prin contractul de privatizare, compania beneficiaza de plata unor redevente reduse la bugetul de stat.

Coform celor mai recente raportari, grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din actiuni.