Sunt absolut sigur ca Sibex se poate dezvolta pe cont propriu chiar si fara o fuziune cu BVB. Oricum situatiile de monopol nu sunt bune in capitalism. Nu sunt expert in biologie, dar nu cred ca o casatorie cu verisoara inseamna ca vei genera gene mai bune”, a declarat Partrick Young.

El a adaugat ca nu poate sa se pronunte asupra situatiei BVB, ultimul cuvant cu privire la fuziune urmand sa il aiba actionarii celor doua burse. Young a subliniat si faptul ca in general pietele de derivate au de suferit dupa o fuziune cu o bursa clasica de actiuni.

“Istoria fuziunilor de acest tip nu a fost prea buna pentru pietele de derivate, care au avut mai mult de pierdut, fiind <inghitite> practic de contraparte”, mentioneaza Young.

Teodor Ancuta, actualul director general si presedinte al Sibex, spune ca fuziunea nici nu ar fi fost luata in calcul daca situatia financiara a pietei de la Sibiu ar fi fost mai buna.

Daca Sibex avea alte rezultate financiare va spun ca nici nu discutam de fuziune. Am pierdut multa vreme cu regulamentele si dezvoltarea, iar partea de marketing am lasat-o in urma, motiv si pentru care rezultatele nu au fost pe masura. Sa vorbim insa la modul serios, suntem doua burse slabe, de-asta vrem sa fuzionam. Daca ambele ar merge bine credeti ca ar mai vrea cineva aceasta schimbare ? Totusi, sunt inca adeptul fuziunii, aprobarea de principiu a acesteia este in mare parte rezolvata. Va ramane sa stabilim modul in care se va face, precum si paritatile, iar aici cred ca vor fi ceva probleme”, a declarat Teodor Ancuta.

Citeste si:

In prezent actionarii Sibex considera ca bursa de la Sibiu este subevaluata, valoarea de piata reala fiind mult mai mare decat cea din prezent.

“12 milioane de euro capitalizare este prea putin. Actionarii au investit pentru viitor, aceasta nefiind o valoare care sa reflecte realitatea. Prezentul nu este pentru fuziunea pietei de la Sibiu”, a mai adaugat Ancuta.

In cazul in care fuziunea se va realiza, Patrick Young va continua sa conduca piata derivatelor de la Sibiu, functia acestuia neurmand sa fie afectata.

Administratorii BVB si Sibex au decis in ianuarie sa reia discutiile cu privire la fuziune, iar actionarii celor doua burse sunt convocati la 29 aprilie pentru a lua o decizie in acest sens.

Cum comentati declaratiile noului manager Sibex? Ce credeti despre o posibila fuziune intre cele doua burse?