"CEC Bank a negociat atat cu Nomura, cat si cu EFG - Renaissance, subcontractarea serviciilor de distributie prin reteau de sucursale a actiunilor Petrom destinate clientilor de retail. Sunt discutii finale privind comisionul care va reveni CEC", au declarat surse bancare.

Saptamana trecuta, comisia de selectie a intermediarului ofertei secundare de la OMV Petrom a declarat castigator consortiul format din Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities, ceea ce a reprezentat o surpriza pentru piata.

Consortiul castigator dispunde in Romania de aproape 900 de unitati teritoriale, in conditiile in care Banca Transilvania are o retea de 536 de sucursale si agentii, BT Securities - 19 unitati, Bancpost - 284 de unitati si Romcapital 6 unitati

Citeste si:

Prin cooptarea CEC Bank, consortiul isi dubleaza, practic, capacitatea de distributie pe partea de retail, in conditiile in care CEC Bank avea la finele anului trecut de 1,195 de unitati, dintre care 729 modernizate.

Oferta castigatoare a intrunit 92,5 puncte (dintr-un total de 100 posibile), in conditiile in care consortiul condus de banca de investitii Renaissance a depus cea mai buna oferta financiara, respectiv un comision de 0,325% din suma totala rezultata din valoarea actiunilor in cadrul ofertei publice secundare, la jumatate din urmatorul pret cerut in cadrul licitatiei.

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul are prin Ministerul Economiei 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din actiuni.