Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor si al casei de brokeraj Finaco Securities, impreuna cu un grup de brokeri, printre care si Dana Mirela Ionescu, presedinte al Raiffeisen Capital & Investment, solicita aplicarea procedurii votului cumulativ la AGA din 29 aprilie, au declarat pentru wall-street.ro surse din piata de capital.

Printre brokerii din grupul care solicita votul cumulativ se numara si Elda Invest, Equity Invest, GM Invest.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor Bursei de Valori Bucuresti din 29/30 martie se regaseste aprobarea de principiu a fuziunii cu Sibiu Stock Exchange, aprobarea proiectului de buget, a dividendelor si alegerea unui nou membru in CA (dupa demisia lui Daniel Tepes).

Pentru acest post vacant, Consiliul Bursei l-a propus pe Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

Pana la acest moment, candidatura oficialului Franklin Templeton este singura publicata pe site-ul Bursei. Propunerile au putut fi trimise pana astazi, la ora 14.00.

Votul cumulativ este un procedeu de votare avantajos in special pentru actionarii minoritari, prin care fiecare actionar are dreptul la un numar de voturi egal cu numarul actiunilor detinute, inmultit cu numarul pozitiilor de membri ai consiliului de administratiesupuse la vot sau cu numarul propunerilor care urmeaza sa fie rezolvate.

Actionarii isi pot repartiza voturile dupa cum doresc. De exemplu, un actionar care detine 100 de actiuni va primi 300 de voturi in cazul in care urmeaza sa fie supuse la vot 3 pozitii de directori.

Bursa de Valori a mai primit o solicitare de completare a ordinii de zi din AGA. Grupul de actionari care a solicitat propunerea reducerii capitalului BVB este format din mai multe fonduri de investitii din grupul Franklin Templeton, impreuna cu un alt fond strain cu participatii la operator, au declarat pentru wall-street.ro surse din piata de capital.

Citeste si ANALIZA: Injumatatirea capitalului BVB, o bila neagra pentru companie, piata si fuziune


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Asociatia Brokerilor intra in razboiul declaratiilor la Digi