Listarea pe bursa a Glencore International, cel mai mare trader de marfuri la nivel mondial, cu scopul de a atrage fonduri de 9-11 miliarde de dolari, va transforma in multimilionari sute de angajati ai companiei, potrivit cotidianului britanic Guardian, citat de Mediafax.

Oferta publica initiala va evalua Glencore la 60 de miliarde de dolari, avand potential sa devina cea mai mare listare din istoria bursei de la Londra. Compania vrea sa obtina 9-11 muiliarde de dolari prin vanzarea a 15-20% din actiuni.

Glencore, cu sediul in Elvetia, este cel mai mare trader de marfuri din lume, fiind implicat in tranzactii cu metale, zahar, cereale sau petrol.

Compania este detinuta de cei 485 de traderi angajati, ale caror participatii vor fi evaluate, in medie, la peste 100 de milioane de dolari in urma listarii.

Valoarea Glencore a crescut rapid in ultimii ani, ca urmare a avansului preturilor materiilor prime. Grupul FTSE a acceptat sa introduca actiunile Glencore in structura indicelui FTSE 100 al bursei britanice chiar din ziua listarii, al treilea astfel de caz din istorie, dupa BT in 1984 si BG Group in 1986.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Averea super-bogatilor lumii a scazut pentru prima data in 7 ani