Vasile Salapa a demisionat din functiile de presedinte CA si director general al SIF Oltenia (SIF5), dar va ramane administrator, iar pozitiile de conducere vor fi preluate de Tudor Ciurezu, in prezent vicepresedinte CA si director general adjunct al societatii.
"Domnul Salapa a invocat motive personale in demisia sa. A renuntat la functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si de director general, insa ramane membru in CA", a declarat Ciurezu, citat de Mediafax.

Ciurezu va prelua de astazi noile functii, potrivit unui comunicat transmis de SIF Oltenia Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Alegerea unei persoane in functia de vicepresedinte - director general adjunct se va face dupa completarea componentei Consiliului de Administratie al SIF Oltenia de catre AGA din 28/29 aprilie, avizarea noilor administratori de catre CNVM si inregistrarea acestora in evidenta Oficiului Registrului Comertului Dolj", se arata in comunicat.

Salapa a fost ales presedinte director general al SIF Oltenia la jumatatea lunii ianuarie, pe locul ramas vacant dupa plecarea lui Dinel Staicu, care intre timp si-a schimbat numele in Dinel Nutu.

Dinel Staicu a fost condamnat in decembrie la inchisoare in dosarul fraudarii BIR, astfel ca a fost obligat sa renunte la functiile detinute in cadrul SIF Oltenia. Ulterior, la 4 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare.

Salapa a mai fost presedinte-director general la FPP Oltenia, in perioada 1994-1997, si la SIF Oltenia, din 2000 pana in iunie 2006, cand a fost inlocuit de catre Staicu. Intre 1997 si 2000, Salapa a ocupat pozitiile de director general si vicepresedinte al CA de la SIF Oltenia. El este membru al CA din anul 1994.

Actionarii SIF Oltenia trebuie sa aleaga, la 28 aprilie, un nou membru in CA, daca nu il valideze pe un administrator provizoriu, Gheorghe Bica. Totodata, investitorii trebuie sa decida daca ii mentin in functii pe doi membri, repesctiv pe Teodor Florian Buzatu si pe Ioana Carmen Popescu. Buzatu a fost suspectat ca ar fi favorizat prejudicierea unor firme din portofoliul SIF, iar Ioana Popescu a fost trimisa in judecata alaturi de Staicu, intr-un dosar privind fraudarea patrimoniului Transgaz Medias (TGN).

In Consiliul de Administratie se mai afla Tudor Ciurezu si Gheorghe Blidaru.

Cirezu lucreaza la SIF Oltenia din 1996, iar din 2000 a fost vicepresedinte - director general adjunct. Anterior, intre 1993 si 1996 a fost director la fostul FPP Oltenia, actuala SIF Oltenia.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri