"Domnul Salapa a invocat motive personale in demisia sa. A renuntat la functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si de director general, insa ramane membru in CA", a declarat Ciurezu, citat de Mediafax.

Ciurezu va prelua de astazi noile functii, potrivit unui comunicat transmis de SIF Oltenia Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Alegerea unei persoane in functia de vicepresedinte - director general adjunct se va face dupa completarea componentei Consiliului de Administratie al SIF Oltenia de catre AGA din 28/29 aprilie, avizarea noilor administratori de catre CNVM si inregistrarea acestora in evidenta Oficiului Registrului Comertului Dolj", se arata in comunicat.

Salapa a fost ales presedinte director general al SIF Oltenia la jumatatea lunii ianuarie, pe locul ramas vacant dupa plecarea lui Dinel Staicu, care intre timp si-a schimbat numele in Dinel Nutu.

Dinel Staicu a fost condamnat in decembrie la inchisoare in dosarul fraudarii BIR, astfel ca a fost obligat sa renunte la functiile detinute in cadrul SIF Oltenia. Ulterior, la 4 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare.

Citeste si:

Salapa a mai fost presedinte-director general la FPP Oltenia, in perioada 1994-1997, si la SIF Oltenia, din 2000 pana in iunie 2006, cand a fost inlocuit de catre Staicu. Intre 1997 si 2000, Salapa a ocupat pozitiile de director general si vicepresedinte al CA de la SIF Oltenia. El este membru al CA din anul 1994.

Actionarii SIF Oltenia trebuie sa aleaga, la 28 aprilie, un nou membru in CA, daca nu il valideze pe un administrator provizoriu, Gheorghe Bica. Totodata, investitorii trebuie sa decida daca ii mentin in functii pe doi membri, repesctiv pe Teodor Florian Buzatu si pe Ioana Carmen Popescu. Buzatu a fost suspectat ca ar fi favorizat prejudicierea unor firme din portofoliul SIF, iar Ioana Popescu a fost trimisa in judecata alaturi de Staicu, intr-un dosar privind fraudarea patrimoniului Transgaz Medias (TGN).

In Consiliul de Administratie se mai afla Tudor Ciurezu si Gheorghe Blidaru.

Cirezu lucreaza la SIF Oltenia din 1996, iar din 2000 a fost vicepresedinte - director general adjunct. Anterior, intre 1993 si 1996 a fost director la fostul FPP Oltenia, actuala SIF Oltenia.