Activul net al Fondului Proprietatea (FP) a crescut in luna martie cu 2,14%, la 16,455 miliarde lei, in principal ca urmare a majorarii valorii actiunilor la companiile listate, iar profitul a urcat la 14 milioane lei.
Valoarea participatiilor FP la companii cotate la bursa a crescut in martie cu 5,81%, la 6,412 miliarde lei, potrivit unei raportari transmisa de Fond Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit Mediafax.

Fondul a incheiat luna februarie cu un activ net de 16,109 miliarde lei, din care 6,06 miliarde lei reprezenta valoarea pachetelor de actiuni la societati listate.

Valoarea unitara a activului net era la sfarsitul primului trimestru de 1,1942 lei/actiune, cu 2,14% peste cea de la finele lunii februarie, de 1,1691 lei/titlu.

Fondul a inregistrat in luna martie un profit de 11,7 milioane lei, majorandu-si astfel castigul trimestrial la 14 milioane lei. FP a incheiat luna februarie cu un profit de 2,3 milioane lei.

La finele lunii martie fondul avea in depozite 598 milioane lei, cu 16% mai putin decat in februarie, cand avea 709,8 milioane lei.

Totodata, a scazut si suma investita in titluri de stat, cu 5,9%, la 283,5 milioane lei. FP detinea in februarie in portofoliu titluri de stat in valoare de 301,4 milioane lei.

In martie Fondul a vandut actiunile pe care le detinea la o firma nelistata, numarul de societati necotate ajungand la 53. FP avea la finele primului treimestru participatii la 83 de companii, dintre care 30 sunt listate la o bursa.

Potrivit celei mai recente structuri a actionariatului, la sfarsitul lunii martie un numar de 125 de fonduri de investitii si companii straine detineau 20,4% din actiunile FP, iar 310 investitorii persoane fizice nerezidente aveau 8,66%.

Un pachet de 28,28% din titluri era detinut de 7.744 de actionarii romani persoane fizice, iar 287 de fonduri de investitii si firme din Romania aveau 5,87%.

Participatia statului a ramas la 36,79%, in conditiile in care procesul de despagubire in actiuni FP este suspendat pana la inceputul lunii mai.

Titlurile Fondului au inregistrat vineri a cincea sedinta consecutiva de scadere si au ajuns la pretul de 0,586 lei. Vineri aceste titluri au scazut cu 0,85%, astfel ca reculul din aceasta saptamana a fost de 3,77%. La cotatia de vineri, FP are o capitalizare de 8,074 miliarde lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri