Activele nete cumulate ale celor cinci SIF-uri au crescut cu 1,4% in primul trimestru, la 7,291 miliarde lei, ascensiunea fiind temperata de corectia activului net al SIF Transilvania (SIF3), de 0,5%, insa aceasta societate a fost cea mai profitabila dintre SIF-uri.
La finalul anului trecut SIF-urile aveau active nete in valoare cumulata de 6,979 miliarde lei, conform Mediafax.

SIF Transilvania este singura societate al carui activ net a scazut in primul trimestru, la 1,498 miliarde lei de la 1,506 miliarde lei, potrivit raportarilor transmise Bursei de Valoi Bucuresti (BVB).

Activul net a inregistrat in martie un recul de 1,3%, coborand de la nivelul de 1,519 miliarde lei de la finalul lunii februarie.
Totusi, SIF Transilvania a incheiat primele trei luni cu cel mai mare profit dintre SIF-uri, de 23,7 milioane lei, desi in martie a consemnat pierderi de 450.000 de lei.

La polul opus s-a clasat SIF Moldova (SIF2), al carei activ a crescut in primul trimestru cu 8,6%, la 1,239 miliarde lei, de la 1,141 miliarde lei. Nivelul din martie este cu 2,8% mai mare decat valoarea de la sfarsitul primelor doua luni ale anului, de 1,205 miliarde lei.

Societatea a consemnat in martie un profit de 1,4 milioane lei, astfel ca si-a majorat castigul din acest an la 10,4 milioane lei.
O dinamica apropiata de cea a activului SIF Moldova a inregistrat SIF Muntenia (SIF4), al carei activul net a urcat cu 6,8% la 1,508 miliarde lei. Societatea a incheiat anul trecut cu un activ net de 1,412 miliarde lei.

Totodata, SIF Muntenia a avut in martie cea mai vizibila crestere a activului net, de 2,9%. Compania avea la finalul lunii februarie un activ net de 1,466 miliarde lei.

Totusi, societatea a avut pierderi de 6,4 milioane lei in martie, astfel ca intregul profit din primele doua luni, de 2,4 milioane lei, a fost sters. SIF Muntenia a incheiat, astfel, primul trimestru cu un rezultat negativ de 4 milioane lei.

A treia crestere trimestriala la nivelul activului net a fost consemnata de SIF Oltenia (SIF5), care a urcat cu 5,8%, de la 1,557 miliarde lei la 1,648 miliarde lei. Comparativ cu nivelul din februarie, de 1,617 miliarde lei, valoarea din martie este cu 1,9% mai mare.

Societatea a reusit sa revina pe profit in luna martie, astfel ca a incheiat primul trimestru cu un castig de 863.000 de lei.

Activul net al SIF Banat-Crisana (SIF1) a crescut in perioada ianuarie-martie cu 2,5%, de la 1,361 miliarde lei, la 1,395 miliarde lei. In martie, activul net al societatii a avansat in cel mai lent ritm dintre SIF-uri, respectiv cu 0,8%, de la 1,384 miliarde lei. Cheltuielile au fost in martie cu 2,3 milioane lei mai mari decat veniturile, astfel ca profitul trimestrial a fost redus la 302.000 de lei.

In luna martie, bursa a crescut cu 3,3%, amplificandu-si castigul din acest an la 13,3%.

Totodata, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a avansat cu 1,1%, insa atentia investitorilor a fost axata cu precadere spre titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF), ale caror preturi au urcat in medie cu 13%.

Astfel, raportat la nivelul de la finalul anului trecut, indicele BET este in crestere cu 12,5%, iar indicele BET-FI este cu 22,3% mai sus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri