Peste 100 dintre companiile care fac parte din indicele S&P 500, al Bursei de la New York (NYSE), isi vor anunta rezultatele financiare trimestriale aferente primului trimestru (T1) in urmatoarele patru zile. Analistii se asteapta ca aceasta saptamana sa fie decisiva pentru evolutia viitoare a pietei americane, mai ales dupa ce nume precum Google si Bank of America au dezamagit cu doar cateva zile in urma, noteaza presa internationala.
Sezonul raportarilor pe T1 a debutat saptamana trecuta cu semnale mixte pentru investitori. JPMorgan Chase, a doua cea mai mare banca de pe NYSE, a raportat un profit peste asteptarile analistilor, in vreme ce Alcoa, Bank of America si Google au anuntat rezultate financiare mediocre.

Anunturile nu au lasat indiferente piata americana, care a pierdut in ultimele cinci sedinte 0,7% (S&P 500). Evolutia s-a reflectat in Europa (-2,1% pe indicele Euro Stoxx 50) si chiar in Romania, unde BVB a scazut per ansamblu 2,6%.

Atentia va fi indreptata in special catre companiile de IT, investitorii temandu-se ca ultimele catastrofe din Japonia vor afecta lanturile de aprovizionare si, implicit, vanzarile acestora. Apple, IBM si Intel sunt principalele nume din sector care isi anunta in aceasta saptamana rezultatele pe T1.

Luni
Citigroup, unul dintre primii patru jucatori financiari din SUA, a raportat inainte de startul sedintei bursiere de luni o scadere a profitului cu 32%, pana la 3 miliarde dolari. Rezultatul a fost peste asteptarile analistilor chestionati de Bloomberg.

Marti
Goldman Sachs este prima companiei care isi va anunta rezultatele marti. Yahoo!, Intel si IBM o vor urma, insa dupa inchiderea sedintei bursiere de la New York.

Miercuri
Apple si AT&T tin capul de afis al acestei zile. Analistii se asteapta ca Apple sa inregistreze o crestere a profitului/actiune pana la 5,35 dolari/unitate, noteaza CNN.

Joi
Conglomeratul industrial General Electric, gigantii financiari Black Rock si Morgan Stanley, precum si lantul de fast-food McDonald’s isi vor anunta datele pe T1 in aceasta zi.

Vineri
Bursa de la New York va fi inchisa, in SUA fiind sarbatorita Vinerea Mare (Good Friday). Nicio companie nu va face anunturi in aceasta zi.

Sursa imagine: Salon Nowojorski /
Flickr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri