Conducerea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a respins toate cele 24 de cereri primite din partea unor actionari, care solicitau injumatatirea capitalului social si alegerea administratorilor prin intermediul votului cumulativ.

AIPC isi exprima dezamagirea cu privire la modul in care BVB a decis sa isi trateze actionarii, neincluzand punctele cerute de acestia pe ordinea de zi.

Consiliul Bursei a analizat solicitarile transmise de actionari si a constatat, pe baza raportului intocmit de personalul de specialitate al BVB si a opiniei formulate de un cabinet de avocatura, ca nici una dintre cererile actionarilor, nu este pe deplin valida si nu indeplineste conditiile de fond si de forma specifice.

„Avand in vedere exemplele recente ale SIF Oltenia si SIF Transilvania care, la fel ca si BVB, au ignorat dreptul actionarilor de a introduce noi puncte pe ordinea de zi din AGA, ne asteptam ca operatorul de piata sa fie un exemplu de transparenta si respectare a drepturilor actionarilor. Consideram ca doleantele actionarilor reprezentand aproximativ 30% din capitalul social al BVB nu trebuie trecute cu vederea”, se mai arata in comunicatul AIPC.

Citeste si:

Conducerea BVB a anuntat ca cererile facute de actionari ar putea sa intre pe ordinea de zi a unei AGA Extraordinare care va fi organizata in lunile care vor urma.

„Consiliul Bursei a decis ca in proxima sedinta sa supuna spre aprobare convocarea unei Adunari Generale Extraordinare a actionarilor Societatii având pe ordinea de zi problematicile invederate de actionarii Societatii prin cererile de completare a ordinii de zi a Adunarilor Generale, precum si altele care pot fi primite din partea actionarilor Societatii”.

Citeste si Injumatatirea capitalului BVB, o bila neagra pentru companie, piata si fuziune