Producatorul de contoare Contor Grup (CGC) a solicitat la Tribunalul Arad intrarea in insolventa, deoarece nu isi mai poate plati datoriile, se arata intr-un raport trimis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Anuntul a lovit puternic actiunile CGC in sedinta de joi, acestea deschizand cu o scadere de 15%, limita maxima de variatie admisa pe BVB.
"Ca urmare a numarului comenzilor, a cresterii accentuate a pretului materiilor prime, precum si a serviciilor conexe, societatea se confrunta cu o lipsa majora de lichiditati, fiind in situatia de a inregistra constant datorii, fapt care o impiedica sa acceseze piete noi", se arata in raport.

Contor inregistreaza datorii fata de furnizori si intarzieri la plata creditelor bancare contractate, precum si la plata taxelor si impozitelor.

Directorul general si presedintele Consiliului de Administratie, Tudor Caracioni, detine prin compania Contor Caracioni un pachet de 61,4% din titlurile companiei.

Actiunile Contor Group se tranzactionau la inceputul zilei de joi la un pret de 0,0502 lei/unitate. La aceasta cotatie, societatea este evaluata la 10,1 milioane lei (2,4 milioane euro). Contor a avut in 2010 pierderi de 2,2 milioane lei si datorii de peste 14 milioane euro.

Flamingo a fost prima companie listata in piata spot a BVB care a cerut intrarea in insolventa, in anul 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri