Ministerul Finantelor Publice (MFP), in calitate de actionar al Fondului Proprietatea (FP), a revenit asupra propunerilor pentru postul de membru in Comitetul Reprezentantilor al FP si a retras candidatura lui Daniel Povirnaru, consilier la cabinetul unui secretar de stat din cadrul Ministerului, informeaza Mediafax.
Ministerul nu a propus insa pe nimeni in locul lui Povirnaru

Initial, Statul a propus trei persoane pentru un loc in Comitet, iar dupa retragerea lui Povirnaru, au mai ramas pe lista Doru-Petru Dudas (director general la Ministerul Finantelor Publice) si Simion Dorin Rusu (consilier personal al ministrului Economiei).

De asemenea, avocatul Florentin Timoianu va candida la propunerea unuia dintre mostenitorii familiilor Malaxa si Auschnitt, Palade Van Dussen. Anterior, mostenitorii celor doua familii erau reprezentati de avocatul Corin Trandafir, insa acesta a demisionat la 13 aprilie.

Au mai depus candidaturi trei actionari ai Fondului, respectiv presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), Laviniu-Dumitru Beze, un director al Electrica, Eugen Bradean, si Daniel Panca.

Pentru completarea componentei Comitetului Reprezentantilor in urma demisiei lui Trandafir actionarii FP vor desemna o persoana, dintre cele propuse, la 27 aprilie. Tot atunci este posibil sa fie ales inca un membru in Comitet, daca actionarii o vor revoca pe Monica Maurer-George, la cererea unui actionar care are peste 5% din titlurile FP.

Componenta Comitetului Reprezentantilor - patru membri si un presedinte, secretarul de stat de la Finante Bogdan Dragoi - a fost stabilita anul trecut. Comitetul are rolul de a supraveghea la nivel general functionarea administratorului Fondului Proprietatea, compania Franklin Templeton, si raspunde in fata actionarilor. Printre atributiile acestuia se numara aprobarea rapoartelor financiare ale Fondului si a bugetului anual de cheltuieli.

La finalul lunii martie, 125 de fonduri de investitii si companii straine detineau 20,4% din actiunile FP, iar 310 investitorii persoane fizice nerezidente aveau 8,66%. Un pachet de 28,28% din titluri era detinut de 7.744 de actionarii romani persoane fizice, iar 287 de fonduri de investitii si firme din Romania aveau 5,87%.

Participatia statului a ramas la 36,79%, in conditiile in care procesul de despagubire in actiuni FP este suspendat pana la inceputul lunii mai.

Actiunile Fondului Proprietatea au incheiat sedinta bursiera de joi in crestere cu 0,26%, la 0,58 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea Fondului este de 7,991 miliarde lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri