In ultima perioada, in piata a fost vehiculata stirea ca dupa listarea NEPI de luna viitoare, o alta companie din zona imobiliara ar putea accesa finantarea prin bursa.

Contactati de wall-street.ro, oficialii BelRom nu au confirmat exact informatia, dar au mentionat ca si bursa este o varianta pe care o iau in calcul.

“BelRom Real Estate cauta, in prezent, noi oportunitati de investitii si dezvoltare in segmentul de retail, pe piata romaneasca. In sensul obtinerii de bani pentru aceasta expansiune, exploram mai multe modalitati de finantare, dar nu s-a luat inca o decizie finala”, a declarat Steven Van Den Bossche, managing partner si actionar BelRom.

Dezvoltatorul belgian BelRom a vandut fondului sud-african de investitii New Europe Property Investment (NEPI), in toamna anului 2009, proiectul European Retail Park din Braila, in schimbul sumei de 63 milioane euro.

Tranzactia facea parte din planurile fondului de a cumpara trei parcuri de retail de la BelRom, pentru 160 de milioane de euro, insa celelalte doua achizitii, din Bacau si Focsani, au fost ulterior oprite.

Citeste si:

La inceputul acestui an, fondul african de investitii in imobiliare NEPI a anuntat listarea la Bursa de Valori Bucuresti in martie.

NEPI va inaugura segmentul Alte Instrumente Financiare Internationale, creat de bursa pentru introducerea Real Estate Investment Trusts (REITs). Consiliul BVB a aprobat crearea acestui segment, la finalul lunii ianuarie.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Martin Slabbert motiva ca decizia de a se lista la bursa a fost luata pentru a facilita accesul investitorilor romani la portofoliul NEPI.