Franklin Templeton Investments (FTI) a cumparat in aceasta saptamana actiuni Petrom (SNP) a caror valoare totala este de 0,93 milioane euro (3,8 milioane lei). Achizitiile au fost realizate prin intermediul unor fonduri de investitii ale FTI.
Cea mai recenta tranzactie a fost realizata joi, administratorul Fondului Proprietatea cumparand titluri SNP de 1,6 milioane lei (aproape 400.000 euro). Pretul platit pentru o actiune a companiei petroliere a fost de 0,4252 lei.

La inceputul saptamanii fondurile Franklin Templeton cumparasera un pachet de 5,2 milioane titluri Petrom pentru 2,2 milioane lei (530.000 euro)

Fondul Proprietatea detine aproximativ 20% din actiunile SNP. Petrom a urcat pe Bursa de la inceputul anului cu 27,1%, avand in vedere cotatia de 0,426 lei/unitate de la mijlocul sedintei de vineri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri