Intercapital Invest a inchis primul trimestru al acestui an cu rezultate in crestere fata de perioada similara de anul trecut, afacerile societatii de brokeraj urcand cu aproape 30%. Oficialii firmei se arata optimisti pentru lunile care au mai ramas din 2011, acestia mizand cresterea lichiditatii BVB dar si pe investitiile facute pe cont propriu.
Cifra de afaceri estimata pe primele trei luni ale anului curent a fost de 981.000 lei, fata de 757.000 lei in trimestrul I 2010 (+29,5%). Intercapital nu raporteaza profitul trimestrial, insa reprezentantii companiei spun ca acesta a fost mai mare decat in T1 2010.

La sfarsitul anului trecut firma de brokeraj avea un profit de 160.000 lei. Cifra este asteptata sa creasca in acest an, pe fondul revenirii interesului la tranzactionare pe Bursa de la Bucuresti (BVB).

In mod cert vom vedea un profit peste cel de anul trecut. Cand spun acest lucru ma bazez pe o crestere a numarului tranzactiilor de pe bursa si a lichiditatii per ansamblu, dar si gandindu-ma la performantele de pe contul <house>, estimate de asemenea sa urce”, a declarat Razvan Pasol (foto), presedintele Intercapital Invest.

Intercapital a fost cel mai activ broker independent de pe Bursa pe durata intervalului ianuarie – martie 2010, cu o cota de piata de 3.71% (doar tranzactii in piata spot) . Firma ocupa a sasea pozitie in clasamentul general din primul trimestru, si a cincea pozitie luand in considerare doar tranzactiile cu actiuni din piata principala a BVB.

Numarul clientilor investitori ai Intercapital Invest a atins 4.641 la sfarsitul lunii martie 2011, fata de 4.329 la sfarsitul lunii martie 2010 (+7,2%). Conturile active reprezinta insa mai putin de jumatate din acest numar.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri