Actionarii Fondului Proprietatea au ales doi reprezentanti ai Ministerului Finantelor pe locurile vacante in Comitetul Reprezentantilor: Doru Dudas si Simion Dorin Rusu.

Doru Dudas, director general la Ministerul Finantelor Publice, a fost ales de actionarii Fondului Proprietatea in Comitetul Reprezentantilor, cu 91% din voturi.

Dudas o inlocuieste pe Monica Maurer-George, care a fost revocata din Comitet, la propunerea Ministerului.

Simion Dorin Rusu, consilier personal al ministrului Economiei, a fost ales de actionari cu 89,5% din voturi, inlocuindu-l astfel pe Corin Trandafir, care a demisionat pe 13 aprilie.

Avocatul Florentin Timoianu a candidat la propunerea unuia dintre mostenitorii familiilor Malaxa si Auschnitt, Palade Van Dussen, si s-a situate pe pozitia a doua dupa numarul de voturi, pentru ambele pozitii, cu 7% respectiv 9,5%.

Pentru aceste locuri si-au depus candidatura sapte persoane. Statul a facut trei propuneri: D oru-Petru Dudas (director general la Ministerul Finantelor Publice), Daniel Povirnaru (consilier la cabinetul unui secretar de stat de la Ministerul Finantelor) si Simion Dorin Rusu (consilier personal al ministrului Economiei).

Au mai depus candidaturi trei actionari ai Fondului, respectiv presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), Laviniu-Dumitru Beze, un director al Electrica, Eugen Bradean, si Daniel Panca.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri