Astfel, actionarii vor discuta reducerea capitalului social al Societatii de la valoarea de 76.741.980 lei la 38.370.990 lei, prin restituirea catre actionarii inregistrati in Registrul actionarilor Societatii la data de inregistrare a unei cote parti de 50% din aporturi, proportional cu reducerea capitalului social si calculata egal pentru fiecare actiune, respectiv de 5 lei/actiune.

Ca urmare a reducerii capitalului social, valoarea nominala a unei actiuni emise de Societate se va diminua de la 10 lei/actiune la 5 lei/actiune, informeaza un comunicat al BVB.

In aceeasi AGA se va mai discuta si completarea Actului Constitutiv al societatii prin introducerea unor amendamente privind obligativitatea alegerii membrilor Consiliului Bursei prin metoda votului cumulativ, in conditiile expirarii mandatului membrilor Consiliului Bursei sau a revocarii majoritatii membrilor Consiliului Bursei, potrivit prevederilor legale si ale regulamentelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare aplicabile.

Consiliul BVB a mai aprobat ieri calitatea de market maker pe constractul derivate Gold Futures al SSIF Tradeville. De asemenea, IFB Finwest a fost aprobat ca market maker pentru contractul BVB Futures.