“Din analiza cererii adresate Consiliului de Administratie de catre actionarii in discutie rezulta ca aceasta solicitare nu intruneste conditiile legale, fapt confirmat si de CNVM”, se arata in anuntul Sibex.

Acesta invoca art. 124, alin 2 din regulamentul 1/2006 al CNVM, conform caruia un actionar semnificatic poate solicita in cursul unui exercitiu financiar o singura data aplicarea votului cumulativ pentru alegerea CA.

“Pe de alta parte, art. 2, alin. 1, pct 1, din legea nr 297/2004 privind piata de capital, defineste ca fiind actionar semnificativ persoana fizica, persoana juridical sau grupul de persoane care actioneaza in mod concertat si care detine cel putin 10% din capitalul social sau drepturile de vot ale emitentului”, se mai arata in comunicatul Sibex.

Citeste si:

Cu o zi inainte de Adunarea Generala a Actionarilor si dupa termenul limita de depunere a candidaturilor, zece persoane s-au inscris in cursa pentru Consiliul de Administratie al Sibex.

Pe langa actualii membri ai CA, inscrisi din oficiu, si-au depus candidatura Cristian Sima, actualul presedinte al WBS Romania, Paul Miclaus, fost comisar CNVM, actual consilier in Comisie, Alexandru Gaitan, manager de portofoliu la Multi Strategy Global Hedge Fund of HFs, FIM, Londra, Simona Constantinescu, consultant financiar si mediator, si Iancu Stavrositu, presedinte - CEO al SSIF Interfinbrok Corporation si vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor.