Actionarii Bancii Transilvania (TLV) au aprobat, joi, majorarea capitalului social cu 295,7 milioane lei, la 1,77 miliarde lei, prin capitalizarea rezervelor din profiturile din anii anteriori, si rascumpararea a maxim 0,95% din titluri, au declarat pentru Mediafax surse din actionariat.
"Actiunile ar urma sa fie folosite pentru un program de fidelizare a salariatilor pe termen mediu - lung", au afirmat sursele citate.

Pentru suplimentarea capitalului, banca va emite 295,7 milioane de noi actiuni, cu valoare nominala de un leu. Banca va capitaliza, astfel, rezervele constituite din profitul net al anilor precedenti existente in sold la finele anului trecut, in suma de 206,9 milioane de lei, si cele realizate din castigul net din 2010, in valoare de 88,7 milioane lei.

Actiunile noi vor fi acordate gratuit actionarilor inregistrati la 20 mai in registrul tinut de Depozitarul Central.

Investitorii au aprobat si rascumpararea a maximum 14 milioane de actiuni (0,95% din capitalul social), la un pret egal cu cotatia de la bursa din momentul efectuarii achizitiei si un pret maxim de 2 lei/titlu. Programul de rascumparare se va derula pe o perioada de cel mult 18 luni de la publicarea deciziei in Monitorul Oficial.

Totodata, actionarii au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care prevede un profit brut de 180 milioane lei, in crestere cu 33%, si active de 24 miliarde lei, in urcare cu 11%. Banca a incheiat anul trecut cu active de 21,589 miliarde lei si un profit net de 135 milioane lei. Veniturile bugetate ar urma sa avanseze cu 4%, la 1,506 miliarde lei, iar cheltuielile vor fi cu 1% mai mari si vor insuma 1,326 miliarde lei.

Banca estimeaza ca va constitui in acest an provizioane de 575 milioane lei, cu 4% mai putin decat in 2010, cand provizioanele au fost de 600,1 milioane lei. Astfel, la finalul anului provizioanele ar urma sa fie de 1,933 miliarde lei, cu 43% peste nivelul de anul trecut, de 1,356 miliarde lei.

Creditele ar putea sa avanseze cu 13%, la 15,097 miliarde lei, iar depozitele atrase sunt programate sa creasca cu 10%, la 18,86 miliarde lei. La finalul anului trecut, creditele cumulau 13,365 miliarde lei, iar depozitele erau de 17,219 miliarde lei.

Pentru intocmirea bugetului, banca a luat in calcul o rata medie a inflatiei de 4,8%, curs leu/euro de 4,3 unitati si euro/dolar de 1,35 unitati.

La finalul anului trecut, Banca Transilvania se clasa pe locul cinci in topul primelor zece banci in functie de active, cu un procent de 6,3% in active totale nete in sistemul bancar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri