Societatea de investitii financiare a raportat pentru anul trecut un profit net de 62,99 milioane lei (14,9 milioane de euro), cu 43,8% mai redus comparativ cu cel din 2009.

Actionarii au validat administratorii provizorii alesi in februarie, respectiv Stefan Dumitru si Ioan Marius Pantea, transmite Mediafax.

Un numar de patru persoane s-au inscris in cursa pentru cele doua locuri din Consiliul de Administratie, ramase vacante din luna iulie a anului trecut, dupa demisiile presedintelui CA al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, si a unui apropiat al acestuia, Claudiu Silaghi.

Astfel, pe langa cei doi administratori provizorii, avizati de CNVM pana la AGA, si-au mai depus candidatura doua persoane, respectiv Bogdan Emil Vanatoru si Radu Claudiu Rosca, ambii fiind propusi de actionari.

Dumitru a primit 56,8% din voturile actionarilor prezenti, iar Pantea a fost aprobat cu 59,7% din voturi.

SIF Banat-Crisana a constituit doua variante pentru bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2011, programul de activitate pentru acest an fiind construit in functie de dividendul ales de actionari. Propunerea administratorilor era de 0,06 lei pe actiune.

Valoarea dividendului de 0,103 lei, propusa de unii actionari, a fost aprobata cu 63,6% din voturi.

Citeste si:

Astfel, in conditiile alocarii unui dividend de 0,103 lei, firma de investitii financiare ar urma sa inregistreze un castig net cu 57% mai redus, de 26,9 milioane lei.

Administratorii au bugetat venituri cu 34,9% mai reduse, de 73,86 milioane lei si cheltuieli totale de 43,9 milioane lei, in coborare cu 9%.

In ambele bugete se estimeaza obtinerea de venituri din dividende de 9,5 milioane lei si efectuarea unor investitii in instrumente financiare in suma de 53 milioane lei.

Printre obiectivele investitionale ale SIF Banat-Crisana pentru 2011 se numara consolidarea pozitiilor detinute in industria energetica, materii prime, utilitati, farmaceutice, investitii in proiecte noi, cu parteneri strategici (in domeniul energiei regenerabile, agricultura) si oportunitatile oferite de programul de privatizari.

De asemenea, societatea vrea sa dezvolte strategii investitionale pe pietele de capital externe, care sa contracareze lichiditatea redusa a pietei de capital din Romania si posibilitatile limitate de diversificare a portofoliului in cadrul acesteia.