Actionarii Zentiva Romania (SCD) au aprobat acordarea primelor dividende de la listarea la BVB, in suma de 125 milioane lei, din profitul de anul trecut si rezerve, precum si acordarea unor imprumuturi de pana la 100 milioane de lei actionarului majoritar, grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis.
Astfel, suma de 57,3 milioane lei din profitul net de anul trecut va fi repartizata sub forma de dividende, iar din rezervele distribuibile Zentiva va mai acorda 67,6 milioane lei, potrivit hotararilor luate joi de actionari.

Actionarii vor primi din profitul de anul trecut cate 0,1376 lei/actiune, iar din rezerve le vor mai reveni 0,1622 lei/titlu, scrie Mediafax.

Zentiva a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 259,64 milioane de lei si un profit net de 57,37 milioane de lei, dupa pierderi de 2,8 milioane de lei in 2009. Pentru acest an, compania estimeaza o cifra de afaceri in scadere cu 0,5%, la 245,86 milioane de lei.

Potrivit informatiilor de pe site-ul BVB privind dividendele, disponibile din 2000, compania nu a acordat investitorilor pana in prezent astfel de beneficii.

De asemenea, actionarii au aprobat posibilitatea incheierii unor contracte prin care Zentiva ar urma sa imprumute cu maximum 100 milioane lei grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis. Imprumuturile ar putea fi incheiate pe o perioada de maximum un an.

Potrivit celor mai recente raportari, producatorul farmaceutic francez Sanofi-Aventis detine direct si indirect 74,9% din actiunile Zentiva.

In Romania functioneaza doua entitati juridice distincte, Sanofi-Aventis Romania si Zentiva, ambele parte ale grupului Sanofi-Aventis.

Zentiva are un capital social de 41,6 milioane lei, divizat in 416,9 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Zentiva a fost realizata la 27 aprilie, cand pretul a stagnat, la 1,5 lei/titlu. La aceasta cotatie compania are o capitalizare de 625,4 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri