Cristian Sima, fostul presedinte si principalul actionar al casei de brokeraj WBS Romania, a fost ales presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei din Sibiu (Sibex), au declarat pentru wall-street.ro surse care au participat la sedinta AGA extraordinara.

Update: Bursa din Sibiu a confirmat informatiile printr-un comunicat iar Cristian Sima a declarat ca va fi director general interimar al Sibex pentru 6 luni.

"Ieri (vineri, n.r.), dupa alegerile de CA, administratorii am discutat intr-o prima intalnire despre cine sa fie director general si presedinte. Pe langa functia de presedinte CA, am stabilit sa am un mandat interimar de sase luni ca director general, cu posibilitatea prelungirii pentru inca trei luni. In acest timp vreau sa fac un audit managerial, sa vad cum pot sa aduc cheltuielile la nivelul veniturilor operationale. Totodata, voi cauta si un candidat sau mai multi externi pentru functia de director general, pe care, ulterior, ii voi propune Consiliului de Administratie spre aprobare", a declarat Sima pentru Mediafax.

El a mentionat ca Patrick Lyle Young, managerul propus, la finalul lunii martie, la conducerea executiva de catre Teodor Ancuta, fostul presedinte CA si director general al Sibex, va putea candida pentru functia de director general.

"Din ce ne-a spus, ieri, in AGA, domnul Ancuta, Young are doar un contract de consultanta cu Sibex, care se incheie pe 5 mai. Nimeni nu spune ca nu isi poate depune candidatura", a precizat Sima.

Actionarii Sibex au aprobat ieri, cu majoritate de voturi, situatiile financiare pe 2010, repartizarea profitului net in rezerve, bugetul pe 2011 si numirea Deloitte ca auditor financiar.

Sima ii ia locul lui Teodor Ancuta, fondatorul Bursei din Sibiu. Ancuta a anuntat la finalul lunii aprilie ca va demisiona din functia de director general al Sibex, dar va ramane presedinte al Consiliului de Administratie.

La momentul respectiv, acesta il propusese pentru conducerea executiva de irlandezul Patrick L. Young, cu experienta pe pietele de capital din Europa.

De asemenea, vechiul CA a fost revocat, fiind alesi noi membri: Alexandru Gaitan, manager de portofoliu la Multi Strategy Global Hedge Fund of HFs, Londra,Paul Miclaus (fost comisar CNVM), Dan Simionescu, Gabriel Filimon, ultimii doi fiind administratori si in fostul CA.

Cristian Sima (foto)
si-a dat demisia din functia de presedinte al WBS Holding, potrivit Hotnews.ro. El a precizat recent ca are un alt proiect asupra caruia vrea sa se concentreze, acesta fiind “ultimul si cel mai important proiect" din viata sa.

De asemenea, actionarii Bursei din Sibiu au aprobat de principiu fuziunea cu Bursa de Valori Bucuresti, cu 84% din voturile exprimate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un administrator de fonduri acordă bonusuri pentru investițiile constante
Setari Cookie-uri