Teodor Ancuta, fondatorul Sibex si presedinte al acesteia timp de 16 ani, a declarat, printr-un comunicat, ca isi doreste ca bursa sa fie mentinuta si dezvoltata la Sibiu.

Ancuta a anuntat ca si-a reinnoit demisia, depusa deja pe 14 martie, „pentru a facilita transferul atributiilor catre noul presedinte si director general (Cristian Sima, n.r.)".

Sima a fost ales de actionarii Sibex ca presedinte al Consiliului de Administratie, primind ulterior un mandat de director general interimar pentru sase luni.

„Mi-am manifestat public de mai mult timp intentia de retragere din conducerea Sibex, motivat de oboseala si stresul acumulate in timp, datorita eforturilor depuse pentru dezvoltarea acestui business”, a explicat Ancuta.

Ca fondator al Bursei din Sibiu, Ancuta isi manifesta interesul si dorinta ca activitatea institutiei sa continue fara niciun fel de neajunsuri.

„Nemaifiind implicat prin functiile avute la Sibex, imi declar public speranta ca aceasta bursa va fi mentinuta si dezvoltata in viitor tot la Sibiu”, a mai spus Ancuta.

Acesta a mentionat ca se va ocupa in continuare de investitiile aflate in derulare la Paltinis, cu o valoare de peste 3 milioane de euro, de fabrica de mezeluri Hamba, dar si de familie.

Citeste si Criza la puterea a treia: Cum a traversat Teodor Ancuta ultimii doi ani


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dosarele penale ale lui Teodor Ancuta, dezvaluite pe un blog