Fondul inchis de investitii iFond Financial Romania (IFR) a continuat sa vanda actiuni ale Fondului Proprietatea (FP), titlurile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) devenind principala detinere in portofoliul fondului administrat de Intercapital Investment Management.

La sfarsitul lunii aprilie, 23,8% din activele IFR erau investite in actiuni BVB, pe locul doi trecand titlurile FP, cu 22,5%. Cu o luna in urma, 26,4% din activele iFond Financial erau investite in Fondul Proprietatea.

Banii rezultati din vanzarea Fondului au fost investiti in titluri ale societatilor de investitii financiare, detinerea in cadrul celor cinci SIF-uri crescand de la 32,3% in martie, la 34,3% in aprilie. O crestere usoara a fost remarcata si in cazul detinerilor de titluri BRD (de la 10,6% la 11,1% din activele IFR).

Consiliul de Administratie al SAI Intercapital Investment Management a hotarat acordarea unui dividend brut de 11,4 lei/unitate de fond pentru exercitiul financiar 2010. Data de inregistrare este de 11 mai 2011. O unitate de fond a IFR a fost cotata in sedinta bursiera de marti la 200,3 lei. Avand in vedere aceasta cotatie, dividendele oferite de Fond au un randament de aproape 5,7%.

La finele lui aprilie activele nete ale iFond Financial Romania erau de 9,45 milioane lei, in scadere cu 4,2% fata de luna precedenta.

Celalalt fond lansat de Intercapital – iFond Gold (IFG) – si-a redus activele in aceeasi perioada cu 2,4%, de la 3,35 milioane lei, la 3,27 milioane lei. IFG a incasat de la Yamana Gold dividendul brut aferent trimestrului I din 2011 in valoare de 0,03 USD/actiune. Circa 8,2% din activele iFond Gold sunt investite in titluri ale producatorului de aur Yamana Gold.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri