Fondurile straine de investitii au continuat sa isi mareasca pachetul de actiuni pe care il detin la Fondul Proprietatea (FP), ajungand la sfarsitul lui aprilie sa aiba un pachet de 22,5%, dupa o crestere cu doua puncte procentuale.

De asemenea, in actionariatul FP au intrat patru noi fonduri de investitii din afara Romaniei, totalul acestora ajungand la 129.

Majoritatea actiunilor au fost achizitionate chiar de la micii investitori romani, care si-au redus detinerile in ultima luna de la 28,28%, la 26,11%. Fondul Proprietatea are in prezent 7.759 actionari romani, investitori pe Bursa sau fosti proprietari din regimul comunist despagubiti de stat.

Georgia Palade van Dusen, una dintre nepoatele industriasului interbelic Nicolae Malaxa, este al doilea cel mai mare actionar al Fondului, cu o detinere de 6,71%, potrivit celor mai recente raportari facute de administratorii de la Franklin Templeton. Statul roman a ramas principalul actionar al Fondului Proprietatea, avand o participatie de 36,79%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Managerii de bani raspund: de ce un roman si-ar da economiile pe mana lor?
Setari Cookie-uri