Fondul Proprietatea (FP) a cumparat in acest an mai multe pachete de actiuni la Azomures Targu Mures (AZO), reprezentand cumulat 2,54% din titlurile producatorului de ingrasaminte chimice, astfel ca participatia sa a crescut de la 7,69% la 10,23%, informeaza Mediafax.
Fondul Proprietatea a depasit miercuri pragul de 10% din actiunile Azomures, unul dintre nivelele la care trebuie anuntate detinerile, iar Franklin Templeton a transmis informatia Bursei.

Actiunile companiei din Targu Mures au crescut in acest an cu peste 40%, de la 0,48 lei la 0,674 lei.

Combinatul este controlat de investitori turci, prin intermediul firmelor Eurofert Investments si Azomures Holdings LLC, ambele inregistrate in SUA. Cele doua societati detin pachete de 56,83%, respectiv 19,05% din actiuni.

Compania are un capital social de 52,6 milioane lei, divizat in 526 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Azomures a inregistrat anul trecut un profit net de 153,9 milioane lei (36,5 milioane euro), mult peste castigul din 2009, de numai 9,4 milioane lei. Totusi, pentru acest an compania estimeaza un profit de 32,7 milioane lei, de aproape cinci ori mai redus.

Pretul actiunilor Azomures a scazut vineri cu 2,32%, la 0,674 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 354,5 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri