Autoritatile romane vor demara in urmatoarele luni vanzarea unor pachete semnificative in companii energetice de stat precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Trangaz, dar si altele, a declarat luni seful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

"Ne concentram in mod deosebit pe sectorul energetic si transporturi care sunt esentiale pentru cresterea economica. In lunile care vor urma autoritatile vor demara vanzarea unor pachete semnificative in companii energetice de stat: hidroelectrica, nuclearelectrica, romgaz, trangaz si altele", a spus Franks, citat de Mediafax.

Guvernul a vorbit, in toamna anului trecut, de o eventuala listare a Nuclearelectrica, dar ulterior subiectul a fost abandonat, intrucat intentia declarata a autoritatilor era de a crea doua mari companii energetice, Electra si Hidroenergetica, prin fuziunea mai multor societati energetice detinute de stat.

"La fel ca in sectorul energectic, companiile ineficiente si insuficient capitalizate nu fac fata. Este necesar ca acestea sa fie restructurate impreuna cu capitalizarea si experienta din sectorul privat. Impreuna cu Guvernul vom restructura companiile din domeniul cailor ferate si vom aduce capital privat", a adaugat Franks, referindu-se la cele dea-al doilea domeniu de restructurare pe care se va concentra noul acord pe doi ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
BERD vrea "o felie" de 5-10% din Hidroelectrica la momentul listarii pe bursa
Setari Cookie-uri