Fondul Proprietatea (FP) si-a marit participatia detinuta in cadrul Azomures (AZO), ajungand sa detina 10,23% din combinatul de ingrasaminte chimice.
Achizitia vine dupa ce compania din Targu-Mures a raportat un profit record de 153,9 milioane lei, pentru anul 2010.

Fondul detinea anterior 7,69% din titlurile AZO, pachetul fiind marit pe parcursul saptamanii trecute.

Actiunile Azomures se tranzactionau luni la un pret de 0,675 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, valoarea pachetului aflat in posesia FP este de 36,3 milioane lei (8,8 milioane euro). Fondul Proprietatea a mai cumparat in acest an pachete de actiuni Alro Slatina (ALR), ajungand la 10% din capitalul societatii.

Titlurile AZO s-au apreciat cu 40,4% de la inceputul acestui an.

Principalii actionari ai producatorului de ingrasaminte sunt Eurofert Investments (56,8%) si Azomures Holdings (19%), doua firme inregistrate in SUA si care sunt controlate de un grup de investitori turci.

Sursa imagine:
sxc.hu


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri