Euro Invest Bank a preluat 99% din actiunile societatii de brokeraj Transilvania Capital, potrivit buletinului saptamanal emis de CNVM. Grupul austriac va investi initial circa 900.000 euro in majorarea de capital a firmei romanesti, sediul acesteia urmand sa fie mutat in Capitala.
Valentin Ionescu, actualul director general al BVB, a lucrat in cadrul Euro Invest Bank pana in vara trecuta, cand a fost numit la conducerea operatorului din Bucuresti.

Noii actionari ai Transilvania Capital vor sa mareasca operatiunile firmei de brokeraj locale, una dintre primele masuri luate de acestia urmand sa fie majorarea capitalului social, pana la aproximativ un milion de euro.

Capitalul va urca de la 570.000 lei in prezent pana la putin peste 4 milioane lei. Din cate stiu firma va continua sa fie administrata de o echipa locala. Cu siguranta se vor face si noi angajari pentru ca paleta de servicii oferite va fi mai larga decat cea din prezent”, a declarat Bogdan Ceuca, directorul sucursalei din Bucuresti a Transilvania Capital. Pana la aceasta tranzactie, Ceuca era si unul dintre principalii actionari ai firmei, alaturi de Lazlo Lukacs si Janos Ilyes - fiecare cu o participatie de 20%.

Euro Invest are o clauza in contractul de achizitie prin care se obliga sa nu reduca numarul actual de salariati ai Transilvania Capital. Reprezentantii celor doua firme nu au vrut sa comenteze asupra valorii tranzactiei.

Transilvania Capital va miza si pe investitorii institutionali straini, relatia cu acestia fiind facilitata de Euro Invest Bank.

Cu siguranta vom incerca sa avem o colaborare buna cu fondurile straine. Problema este ca astfel de fonduri stiu foarte putin despre tara noastra. Legatura probabil va fi facute de Euro Invest, ramanand ca noi sa stim stim sa prezentam cum trebuie Romania si sa atragem astfel de investitori. De asemenea, vom oferi clientilor locali posibilitatea de a tranzactiona pe bursele internationale”, spune Ceuca.

Transilvania Capital a ocupat locul 30 in topul brokerilor pe luna aprilie. La nivelul intregului an, firma se afla pe pozitia 33 dintr-un total de 64. Casa de brokeraj a intermediat in primele patru luni tranzactii de 29,5 milioane lei si a avut o cota de piata de 0,35%.

Euro Invest Bank a fost membru fondator al BVB prin firma de brokeraj Austro - Rom, ulterior redenumita Euro Invest Vision. In 2006, banca si-a anuntat exit-ul din Romania dupa ce si-a vandut firma de brokeraj unor investitori greci.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri