Activele nete inregistrate de fondurile deschise de investitii, la finalul lunii aprilie, a fost de 1,53 miliarde euro, in cresterea usoara fata de cele 1,5 miliarde din luna anterioara, se arata in raportul Asociatiei Administratorilor de Fonduri.
In aprilie, activele nete ale fondurilor inchise au fost de 0,058 miliarde de euro. Subscrierile nete totale ale fondurilor de investitii insumau aproape 28 milioane euro la finalul lunii trecute, din care peste 25 de milioane erau la fondurile deschise.

Numarul investitorilor din toata piata a depasit 324 de mii, peste 70% fiind la fondurile deschise.

Erste Asset Management a fost liderul pietei SAI-urilor dupa active si luna trecuta, cu 2,5 miliarde lei o cota totala de 38,75% din piata.

Locul 2 este ocupat de Raiffeisen Asset Management, cu active de aproape 2,4 miliarde lei si o cota de 38,63%.

BRD Asset Management completeaza podiumul. Cu active de 615 milioane lei si o cota de 9,4%.

Certinvest se mentine cel mai mare SAI independent, cu active de 39 milioane lei si o cota de 1,6% din piata.

La capitolul noutati, luna trecuta a adus doua fonduri inchise administrate de SAI Certinvest: Absolute Return si Certinvest Arta Romania, ultimul find denominat in euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri