Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare l-a validat pe Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, ca membru in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.
Catalina Sava, comisar al CNVM, a confirmat informatia, mentionand ca in urma votului din sedinta de astazi s-a decis validarea noului administrator, desi au fost si o serie de discutii privind incopatibilitatea.

Si Bursa de Valori Bucuresti a confirmat stirea, printr-un comunicat.

Konieczny a fost propus in Consiliul Bursei imediat dupa demisia lui Daniel Tepes, la finalul lunii martie.

In AGA de pe 29/30 aprilie, actionarii BVB l-au validat pe reprezentantul Franklin Templeton in CA, desi au existat mai multe obiectii si sesizari de incompatibilitate.

Acesta a fost aprobat cu 75% din voturile actionarilor prezenti (cvorumul la AGOA a fost de aproape 63%), dupa mai multe discutii privind incopatibilitatea acestuia in pozitia de administrator al CNVM.

Astfel, Teodor Nicolaescu, fost vicepresedinte al BVB in primii ani de existenta si fost presedinte al Bancii Romane de Scont, a propus chiar revocarea intregului consiliu de administratie sau nesupunerea la vot a lui Konieczny, motivand ca trebuie asteptat avizul CNVM vizavi de compatibilitatea acestuia si ca reprezentantul Templeton ar fi trebuit sa vina la AGA si sa explice actionarilor care sunt planurile sale ca viitor administrator.

Un alt actionar, Alina Cobuz, a pus problema nerespectarii statutului BVB, articolul 56, care prevede ca membrii Consiliului Bursei sa fie vorbitori de limba romana.

De asemenea, Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, a declarat in AGA ca are informatii conform carora comisarii CNVM au repins, intr-o prima intalnire, avizarea lui Konieczny in Consiliul BVB.

Numirea lui Greg Konieczny, vicepresedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group, in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti aduce semnale pozitive in piata de capital. De la dovada de incredere in potentialul pietei, la experienta vasta, expertiza recunoscuta si la implicarea activa in dezvoltarea bursei, miscarea din conducerea BVB este vazuta cu ochi buni in piata. Citeste aici mai multe detalii

Greg Konieczny, 40 de ani, este managerul Fondului Proprietatea si vicepresedinte executiv al Templeton Emerging Markets.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri