Bursa de la Bucuresti nu reprezinta in prezent cea mai oportuna solutie pentru listarea companiilor de IT, crede Marius Ghenea, presedintele companiei de distributie IT Fit Distribution.

“Exista oportunitati care se deschid in zona de IT. Ma astept si as vrea sa vad IPO-uri realizate de antreprenori romani dar nu pe bursa romaneasca ci pe bursa americana. Nu trebuie sa fim patrioti in mod ridicol, avand in vedere listarile foarte putine realizate recent pe BVB nu cred ca aceasta ar fi o solutie oportuna”, a declarat Ghenea, in cadrul conferintei M&A Outlook 2011 organizata de wall-street.ro.

Omul de afaceri si-a motivat afirmatia aducand in discutie lipsa de lichiditate a BVB. Acesta nu crede in scenariul unui esec pe o bursa straina, precum cel din cazul A&D Pharma, de la inceputul acestui an.

“Pentru companiile mici ma gandesc ca cea mai oportuna solutie este reprezentata de sistemul alternativ de tranzactionare. Trebuie sa fie cineva pe partea cealalta care sa iti asigure achizitia initiala dar si lichiditatea ulterioara. Afacerile IT la care fac referire nu sunt cele care se refera in mod particular doar la piata romaneasca, sunt afaceri care merg pe suport web si care se adreseaza pietei globale. In aceste conditii este evident ca ele trebuie sa mearga pe cea mai mare piata de capital din lume, pe cea din SUA”, spune Ghenea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Un nou fond lansat de 3TS: ce vor de la antreprenorii care cauta bani