Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) a cerut Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa oblige firmele aflate sub controlul omului de afaceri Florin Pogonaru sa faca oferta publica de preluare la producatorul de mase plastice Prodplast (PPL).


Asociatia condusa de catre Dumitru Beze a mai solicitat ca stabiliarea pretul din oferta sa se faca fara a se lua in considerare tranzactiile Avaliser.

„Consideram ca pretul din oferta publica de preluare care trebuia initiata de mai bine de un an trebuie sa fie determinat pe baza unui raport de evaluare, fara luarea in calcul a tranzactiilor efectuate de Avalise Trading Ltd. care ar putea manipula pretul din viitoarea oferta publica de preluare obligatorie”, se precizeaza in comunicatul transmis de AIPC.

Firmele controlate de Pogonaru sunt Nord SA, Central European Financial Services, ECDL Romania, Floreasca Development si Victoria Business Center. Acestea trebuiau sa demareze oferta publica inca de anul trecut, ultima sanctiune in acest sens a CNVM avand loc in decembrie 2010.

La inceputul lunii mai, pe BVB a fost publicata o notificare prin care investitorii erau anuntati ca exista un acord de actiune concertata intre firmele mentionate anterior precum si Avaliser Trading.

“Solicitam CNVM sa ia toate masurile necesare in vederea respectarii drepturilor actionarilor precum si a reglementarilor in vigoare, precum si sa ne comunice sanctiunile emise in conformitate cu prevederile legale in vigoare”, au concluzionat oficialii AIPC.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri