Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea a raportat marti achizitionarea instalatiei de Oxigen-Azot de pe platforma petrochimica de la Arpechim Pitesti. De asemenea, cu o seara in urma au aparut informatii potrivit carora compania ar putea sa fie trecuta in lichidare daca Guvernul nu reuseste sa o privatizeze pana la finele anului. Anunturile au impulsionat tranzactiile facute cu titluri OLT pe Bursa.
Actiunile combinatului au inchis ziua de marti cu o crestere de 15%, maximul admis pe Bursa de la Bucuresti (BVB).

“Achizitia instalatiei de oxigen-azot face parte din procesul de integrare a Oltchim cu petrochimia de pe platforma de la Pitești. Instalatia va asigura independenta furnizarii de utilitati in cadrul Diviziei Petrochimice Oltchim in conditii de pret mai avantajoase care vor duce la optimizarea costurilor de productie”, spune, intr-un comunicat oficial, Constantin Roibu, directorul general al Oltchim.

Valoarea tranzactiei realizate de companie a fost de 1,6 milioane lei. Achizitia va asigura independenta furnizarii de utilitati in cadrul Diviziei Petrochimice Bradu, se mentioneaza in comunicat.

Evolutia foarte buna a titlurilor OLT a venit si pe fondul unei lichiditati semnificative, de 1,92 milioane lei (0,46 milioane euro). La inchidere o actiune a combinatului chimic era cotata la 0,5405 lei.

Oltchim Ramnciu Valcea si-a redus puternic pierderile in primul trimestru din 2011, de la 52,8 milioane lei, la 2,6 milioane lei.

Din punct de vedere fundamental Oltchim nu este inca o stea, abia am vazut o sclipire in T1. Aprecierile sunt legate atat de informatiile privind privatizarea cat si din ceea ce se estimeaza ca ar putea sa insemne mai departe aceasta achizitie tocmai anuntata”, a declarat Mihai Chisu, broker in cadrul societatii de intermediere IFB Finwest.

Oltchim se afla pe primul loc la cresteri pe Bursa in acest an, ingloband aprecieri totale de 166,2%. Evolutia a venit si pe fondul speculatilor privind apropierea momentului privatizarii companiei, determinata de presiunile din partea Fondului Monetar International.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri